Uvjeti i pravila poslovanja

1. Opće odredbe

Ovi uvjeti poslovanja definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našoj internet stranici (www.domena.hr). Prodavatelj robe ponuđene na ovoj stranici je Domena dea d.o.o., Ulica kralja Tomislava 3, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 93639623152.

Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju, a on mu istu narudžbu potvrdi putem e-mail adrese koju je Kupac definirao prilikom narudžbe. Kupce upućujemo da se prije kupovine obavezno upoznaju s Uvjetima poslovanja. Korištenjem ovih internetskih stranica Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim odredbama i svim ostalim stavkama uvjeta poslovanja koje čine sastavni dio ugovora sklopljenog na daljinu.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta i pravila poslovanja u bilo kojem trenutku, s time da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na njegovoj internet stranici. Domena dea d.o.o je vlasnik stranice www.domena.hr i web trgovine. Svi sadržaji objavljeni na ovoj internet stranici, kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotip) su intelektualno vlasništvo tvrtke i mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje Domena dea d.o.o.

Broj sudskog ili drugoga javnog registra u koji je upisan, te podatke o registru:

Trgovački sud u Zagrebu, MBS – 03661610

Puna adresa sjedišta (i prodajnog mjesta ako je različita) uključivo ime države u kojoj se nalazi:
Ulica kralja Tomislava 3, 10000 Zagreb, , Hrvatska

Ostali podaci na temelju kojih se može brzo i nesmetano stupiti u vezu (telefon, telefaks, mobitel i sl.), uključujući e-mail adresu putem koje je moguće uspostaviti izravan kontakt, kako bi kupci dobili informacije ili reklamirali proizvod/uslugu

TEL 01 30 11 700
domena@domena.hr

2. Uvjeti kupnje

Naručivanje

Kupnja na internet stranici namijenjena je kupcima na hrvatskom tržištu. Roba se naručuje putem internet stranice Prodavatelja. Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Pristup na internet stranicu www.domena.hr ponekad može biti nedostupan zbog slučajeva nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, a koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku. Pristup internet stranici također može biti privremeno nedostupan iz razloga uvođenja novih sadržaja, održavanja ili izmjena.

Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici Prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Proizvod se smatra naručenim kada Kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Cijene proizvoda

Sve su cijene izražene u eurima (€). Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. Roba se isporučuje po cijenama važećim na dan naručivanja, bez obzira na datum isporuke. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave.

Troškovi dostave

Trošak dostave iznosi 5€ (PDV uključen) za sve narudžbe manje od 120 €. Trošak dostave se ne naplaćuje ukoliko je vrijednost narudžbe 120 € ili više. Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave, iznos PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu robu.

Plaćanje

Naručenu robu Kupac može platiti virmanom/općom uplatnicom, odnosno gotovinom prilikom dostave.

a) Kartično plaćanje:
Kreditnom karticom za koju Domena dea d.o.o. ima sklopljen ugovor o prihvaćanju (Visa, Maestro i Mastercard)

Kartično plaćanje prilikom online narudžbe vrši se jednokratno. Ako se odlučite platiti karticom, izaberite opciju on-line plaćanje kreditnom karticom na stranici “Unesite svoje podatke”. Kada unesete sve svoje podatke, tada odaberite “Završi Kupovinu” i automatski ćete biti preusmjereni na secure stranicu WS Pay-a gdje ćete unijeti podatke s vaše kreditne kartice. Ukoliko je plaćanje bilo uspješno, dobit ćete potvrdu o narudžbi na svoj e-mail ili ćemo Vas kontaktirati mailom ili telefonom ako narudžbu iz nekih razloga nije moguće realizirati u najkraćem mogućem roku.

Načini plaćanja koji su omogućeni u Domena webshopu:
Privredna banka Zagreb d.d.
jednokratno: Maestro, Visa, MasterCard

b) Plaćanje virmanom/općom uplatnicom:
Opcija plaćanja virmanom/općom uplatnicom omogućuje uplatu internet bankarstvom, mobilnim bankarstvom, u banci, pošti i sl. Odabirom ove opcije prilikom narudžbe proizvoda, na svoju ćete e-mail adresu primiti podatke potrebne za izvršenje uplate. Roba će biti isporučena po primitku uplate. Ukoliko nam uplata ne bude vidljiva u roku od 10 dana, narudžba će biti otkazana te ćete o tome dobiti obavijest na e-mail adresu koja je ostavljena prilikom pravljenja narudžbe.

c) Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja:
Plaćanje prilikom preuzimanja omogućuje vam da račun podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem vrši se u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dostavnoj adresi, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.

Dostava robe

Dostava robe vrši se putem davatelja usluge Intereuropa, logističke usluge, d.o.o. Dostava se obavlja sukladno Općim uvjetima za obavljanje poštanskih usluga „Intereuropa express“ (www.intereuropa.hr). Okvirni rok isporuke je do 7 dana. Rok počinje teći od trenutka kada Prodavatelj prihvati narudžbu Kupca. Subote, nedjelje i praznici se ne računaju u rok dostave. Dostava robe se vrši na adresu koju je Kupac naveo u narudžbi kao dostavnu. Ako Kupac, nakon što je roba poslana, ne primi robu ili obavijest o prispijeću pošiljke u očekivanom roku, mora o tome obavijestiti Prodavatelja kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Preuzimanje robe

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati potvrdu o preuzimanju robe (dostavnicu). Roba će biti zapakirana u transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu neće oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna vanjska oštećenja pošiljke i reklamirati ih dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ako Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, te se roba vrati Prodavatelju, isti ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu troškova vezanih uz isporuku.

Zaštita privatnosti

Ova pravila određuju i reguliraju sve informacije koje Prodavatelj dobiva od Kupca, a koje se odnose na identitet Kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). Prodavatelj i Kupac suglasno utvrđuju da će se osobni podaci Kupca koristiti isključivo u svrhu realizacije kupnje. Prodavatelj se obvezuje da će čuvati privatnost osobnih podataka svih kupaca, te će s istima postupati u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim važećim propisima.

3. Završne odredbe

Elektronska komunikacija

Komunikacija između Prodavatelja i Kupca se odvija elektronskim putem. Obje strane prihvaćaju da svi dogovori, obavijesti i ostali sadržaji koji su dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Web poveznice

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.domena.hr vode na drugu stranicu, Domena dea d.o.o. nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama niti se na njih odnose ovi Uvjeti poslovanja.

Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu. Ugovor je realiziran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca.

Rješavanje sporova

Eventualne sporove Kupac i Prodavatelj će nastojati riješiti dogovornim i mirnim putem, a u suprotnom je nadležan Trgovački sud u Zagrebu.